Volledig scherm
Jaco de Groot © Stephan Tellier

Droom polsstokspringer Jaco de Groot komt uit: 22.21 meter

Jaco de Groot veroverde vandaag in Zegveld de Hollandse titel met een fenomenale sprong van 22,21 meter, een nieuw Nederlands record. De Woerdenaar realiseerde deze afstand in de laatste sprong van de dag.

Quote

Het kan een latertje worden, want mijn vader had al toegezegd morgenoch­tend te melken

Jaco de Groot

Het hele seizoen al was Jaco de Groot (31) op jacht naar het nationale record van de Fries Bart Helmholt (21.64 meter). Hij benaderde deze afstand in vorige wedstrijden tot op 7 cm. ,,Ik voelde aan dat het vandaag zou lukken”, vertelde een dolgelukkige De Groot.

,,Vorige week heb ik het zandbed opgemeten en uitgerekend hoever ik zou kunnen springen op de accommodatie in Zegveld, voordat ik in het publiek zou belanden. Dat bleek 23 meter te zijn. In mijn laatste poging zette ik de polsstok verder dan ooit in het water. Ik had tijdens mijn aanloop op de schans een licht windvoordeel en ging recht over. 

Oud-kampioen Aart de With had me vlak voor de finale nog gezegd in de top van de stok een extra afzet te maken, voordat ik landde. Nu viel alles samen en maakte ik de perfecte sprong van 22.21 meter. Dit gaan we uitgebreid vieren vanavond. Het kan een latertje worden, want mijn vader had al toegezegd morgenochtend te melken.”

In samenwerking met indebuurt Woerden