Volledig scherm
Deze woning aan de Baambrugse Zuwe staat te koop voor 6750.000 euro en is hiermee nu het duurste huis in het Groene Hart. © Funda

Duurste huis van Groene Hart verliest koppositie in eigen wijk

In de strijd om de titel ‘Het duurste huis van het Groene Hart’ heeft de ene Vinkeveense villa de andere Vinkeveense villa ingehaald. Het verschil is miniem en ligt nu op een luttel bedrag van 250.000 euro.

Tot twee weken terug was de enorme villa aan de Groenlandse Kade nog nipt het duurste van de hele regio. Maar een villa aan de Baambrugse Zuwe is nu koploper met een prijs van 6.750.000 euro voor 607 vierkante meter woongenot verdeeld over veertien kamers, een boothuis, woonkeuken en een buitenjaccuzi. Dat komt neer op ruim 11.000 euro per vierkante meter.  Maar het hele huis is dan wel voorzien van vloerverwarming, airco, dubbel glas, een soundsystem en zestien bewakingscamera’s.

Droog

Het boothuis is gebouwd in de vorm van een ‘miniboerderij’ van hout en rieten dak. Het boothuis kent een vol elektronische schuifdeur en een lier om de boot lekker droog de winter door te laten komen. Het voormalig duurste huis van het Groene Hart is nu gezakt naar een tweede plek. 

Vorig jaar moest die woning nog 7,5 miljoen euro opleveren, maar daar is binnen een jaar tijd een miljoen vanaf gegaan. Deze woning staat nu te koop voor 6.500.000 euro.

Volledig scherm
In het boothuis kan de boot uit het water worden getild zodat het lekker kan overwinteren alvorens in de lente weer uit te varen over de Vinkeveense Plassen. © Funda
Volledig scherm
De Baambrugse Zuwe langs de Vinkeveense Plassen is de goudkust van het Groene Hart. © Funda

In samenwerking met indebuurt Woerden