Volledig scherm
Marien en Nanda Groenendijk van Groenendijk Bedrijfskleding © AD

Duurzaamheidsprijs voor Groenendijk Bedrijfskleding en Boa Nova

Groenendijk Bedrijfskleding en Boa Nova Retail Group hebben de duurzaamheidsprijs 2017 van D66 in Woerden gewonnen. De prijs, een door het Minkema College 3D-geprint Groene Hart, is  vanavond uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Kasteel.

Boa Nova produceert duurzame consumentenproducten voor de autobranche, zoals biologisch afbreekbare ruitenwisservloeistof en composteerbare tankhandschoenen. Groenendijk Bedrijfskleding investeert al jaren in een duurzame productieketen en vervult een voortrekkersrol in hun branche.

Doorslag

Heerd Jan Hoogeveen, fractievoorzitter van D66: ,,Er waren zes uitstekende kandidaten aangedragen, dus zowel voor de jury als voor het publiek was het moeilijk een keuze te maken. De inzet van Groenendijk gaat echt over de volle breedte van het bedrijf, dat gaf voor de jury de doorslag.

,,Dat Boa Nova de publieksprijs wint, is een terechte steun in de rug voor dit bedrijf, want het probeert met duurzame producten voet aan de grond te krijgen in een sector die daar traditioneel misschien niet veel aandacht voor heeft.’’

In samenwerking met indebuurt Woerden