Een flinke botsing op de A12: Maserati Ghibli in puin

Chaos op de A12 bij Harmelen vanmorgen. Bij een ongeval zijn een Maserati en een vrachtwagen op elkaar gebotst. De bestuurder van de Maserati sloeg op de vlucht, politie zette de achtervolging in. Verschillende rijbanen moesten worden afgezet. Bij het ongeval raakte niemand gewond. 

Om 05.40 uur raakte de bestuurder van een Maserati Ghibli, een auto met een nieuwprijs van 100.000 euro, op de A12 tussen Harmelen en De Meern de macht over het stuur kwijt. Het voertuig knalde hierdoor tegen de linker vangrail en kwam op de rechter rijkstrook tot stilstand. 

Een vrachtwagen kon de auto niet meer ontwijken en botste op het voertuig. De chauffeur heeft vervolgens zijn vrachtwagen veilig kunnen verlaten. Ook de inzittenden van auto's die in de buurt van de Maserati en vrachtwagen reden, kwamen met de schrik vrij. 

De bestuurder van de Maserati sloeg op de vlucht. De politie heeft verschillende eenheden en een helikopter ingezet om de bestuurder te achterhalen. Ze troffen hem ruim een kilometer verderop aan achter de geluidswal van de A12 bij De Meern. Bij de man zijn drugs- en blaastesten afgenomen. Wat de resultaten hiervan zijn, is nog niet bekend. 

Vanwege het ongeval waren geruime tijd vier rijstroken richting Utrecht afgesloten. De politie heeft samen met de VOA ter plekke onderzoek gedaan. De beschadigde voertuigen zijn weggesleept. Ook moesten de vangrail en het asfalt gerepareerd worden. Daarvoor werden twee rijstroken afgesloten.

De auto maakte een flinke botsing.
Volledig scherm
De auto maakte een flinke botsing. © Sander Optendrees, 112mediautrecht
De voertuigen werden weggesleept.
Volledig scherm
De voertuigen werden weggesleept. © Sander Optendrees, 112mediautrecht

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden