Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Een glijbaan is de enige speelplek voor kinderen in Woerden Centraal

Kinderen in Woerden Centraal kunnen voorlopig maar op een speelplek ravotten. Het college is niet van plan om het aantal speeltuinen in de nieuwbouwbuurt uit te breiden.

Woerden Centraal kent momenteel één speelplek. Deze bestaat uit een klein glijbaantje. Veel te weinig, zo vindt Progressief Woerden-raadslid Coby Franken, die vragen heeft gesteld aan het college. De lokale partij wilde weten of er plannen zijn om meer speelplekken te creëren. Volgens het college is dit niet het geval. Wel wordt er samen met bewoners gekeken of het aantal speeltoestellen kan worden uitgebreid.

Klachten

Volgens Progressief Woerden is het tekort aan speelgelegenheid niet het enige probleem in de buurt bij het station. ,,De fiets- en voetpaden zijn niet goed aangegeven”, zo stelt Coby Franken. Ondanks de bevindingen van het raadslid is het college niet van plan om extra bordjes te plaatsen voor voet- en fietspaden. De paaltjes die voor deze paden staan, worden met enige regelmaat door pakketbezorgers uit de grond gehaald. ,,Dit is zonder drastische maatregelen helaas nooit helemaal te voorkomen. Hulpdiensten zouden dan bijvoorbeeld ook niet meer bij de huizen kunnen komen”, aldus het college.

In samenwerking met indebuurt Woerden