Volledig scherm
Foto van woningbouw ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Eerste woningen Snellerpoort in Woerden in 2022 bewoond

Als alles meezit, zijn in 2022 de eerste huizen op Snellerpoort bewoond. Voorwaarde is wel dat de gemeenteraad volgende maand instemt met de start. Ook zijn nog onderzoeken nodig en moet het bestemmingsplan worden opgesteld.

Er wordt al geruime tijd gesproken over de bouw van 700 woningen in dit gebied. Ten opzichte van de eerste ideeën zijn er wijzigingen aangebracht. Een deel van de bebouwing komt bijvoorbeeld verder van het spoor te liggen, waardoor deels geen ‘dove gevels’ langs het spoor meer nodig zijn en de voorkant van deze woningen aan de spoorkant kan komen. Er blijft uitzicht vanaf de woningen op de spoorlijn en omgekeerd, heeft de gemeente bekendgemaakt.

Extra afslag

Om het idee van een ‘lange wand’ te verminderen – een nadrukkelijke wens vanuit de wijk - komen er openingen in de bebouwing langs het spoor. Wat het verkeer betreft: er komt een extra afslag vanaf de omgelegde Steinhagenseweg, die Verlengde Beneluxlaan gaat heten, naar het uit te breiden winkelcentrum Snel en Polanen. Ook bevat het plan een rechtstreekse fietsverbinding tussen het ‘groene hart’ van de nieuwe wijk (waar het winkelcentrum aan grenst) en het NS-station.

Wethouder Tymon de Weger zegt dat het plan voor Snellerpoort flexibel moet zijn. ,Zo moeten we nog een aantal keuzes maken: welke vervanging kiezen we in Snellerpoort bijvoorbeeld voor gas? En welke rol wil Woerden spelen in de regionale woningmarkt? Hoe verhoudt Snellerpoort zich tot andere toekomstige ontwikkelingen in de spoorzone.’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden