Volledig scherm
PREMIUM
Lisette Brekelmans begint 5 januari een sportieve uitdaging: 50 weken lang, 5 keer per week 5 mijl lopen om geld op te halen voor de Stichting Endometriose. © Marnix Schmidt

Elke week een marathon

50 weken lang, 5 keer per week 5 mijl hardlopen. Lisette Brekelmans (33) uit Harmelen begint er 5 januari mee. En wil daar minstens 5.555 euro mee ophalen voor de Stichting Endometriose.

Quote

je zult het wel gek vinden, maar ik wil iedere dag tien kilometer gaan hardlopen en dat koppelen aan een goed doel

Lisette Brekelmans

Op een ochtend werd Lisette Brekelmans wakker met een wild idee. ,,Ik zei tegen mijn vriend: 'je zult het wel gek vinden, maar ik wil iedere dag tien kilometer gaan hardlopen en dat koppelen aan een goed doel'. Haar vriend reageerde enthousiast en Brekelmans werkte haar plan verder uit. ,,Het moest natuurlijk wel haalbaar zijn dus het is iets minder geworden", vertelt de Harmelense. ,,Vanaf 5 januari ga ik 5 keer per week 5 mijl (8,05 kilometer, red.) hardlopen. ,,Dan loop ik dus in een week precies een marathon."

Hoewel Brekelmans behoorlijk sportief is en al eens aan halve marathon liep, erkent ze dat het een flinke uitdaging is. ,,Ik heb graag een doel voor ogen en vind het nog leuker om niet alleen mezelf te verrijken maar ook iets maatschappelijks te doen."

In samenwerking met indebuurt Woerden