Volledig scherm
Erehaag Mixed Hockey Club Woerden voor kantinebeheerster Harriët Telkamp © Danielle Verweij

Erehaag van hockeyers brengt eerbetoon aan overleden Woerdense ‘juf Jet’

Een erehaag van hockeyers in tenue heeft vrijdag een laatste groet gebracht aan Harriët Telkamp. De Woerdense overleed na een kort ziekbed op 58-jarige leeftijd. ‘Juf Jet’ zoals de hockeyers van Mixed Hockeyclub Woerden (MHC) haar noemden, was beheerster van de kantine.

,,Ze was enorm geliefd bij alle leden”, vertelt bestuurslid MHC-Leendert Maris. ,,Van de kinderen en jeugd tot aan de oudere spelers. Ze was de spil van de vereniging. Door haar heerste er een ontspannen sfeer waardoor het fijn toeven was in de kantine”,  aldus Maris. ,,De inkoop, bar, maaltijden bereiden, lekkernijen bakken, alles werd door haar geregeld. We zijn haar daar heel dankbaar voor en gaan haar enorm missen."

Omdat de hockeyclub haar tweede thuis was, werd hier de condoleance en afscheidsdienst gehouden. Een twintig meter lange tent, grenzend aan het hockeyveld en het clubgebouw, bood ruimte aan honderden bezoekers. ,,De afscheidsdienst is nog door haarzelf geregisseerd”, vertelt hartsvriendin Astrid Vrolijk. ,,De sprekers, de muziek, alles had Harriët al bedacht. Van de MHC kregen wij alle medewerking. Ze was zo verbonden aan de club, zo geliefd. Alles werd door de club in werking werd gesteld voor een mooi afscheid. Het is zo bijzonder en hartverwarmend dat het afscheid bij haar cluppie, zoals ze het altijd noemde, kon plaatsvinden."

Juf Jet’s Corner

Op de centrale bar pronkt sinds deze week een groot bord met Juf Jet’s' Corner. ,,Als eerbetoon,'' aldus Maris. ,,Dit was echt haar stekkie.” Volgens bestuurslid Maris was ook echtgenoot Wil Telkamp enorm betrokken bij de MHC. ,,Wil stond altijd klaar als er iets getimmerd, gerepareerd of gesjouwd moest worden.”

Naast haar kantinewerk was Harriët Telkamp als vrijwilliger jarenlang betrokken bij de Woerdense Vakantieweek en Straattheater. Telkamp laat haar echtgenoot, twee zonen en twee kleindochters na.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden