Volledig scherm
De situatie kort na de steekpartij op 10 april in de Waverveense woning. © Petershotnews.nl

Familiedrama in Waverveen 'kent alleen verliezers'

Mogelijk handelde hij vanuit een psychose maar als een donderslag bij heldere hemel kwam de ruzie zeker niet. Achter een steekpartij in Waverveen afgelopen voorjaar gaat veel verdriet schuil. Daarover vertelde verdachte Huibert V. gisteren voor de rechtbank in Utrecht.

Quote

Ze hebben heel veel meegemaakt samen

Advocaat Vincent Senczuk

Tijdens opnieuw een stilte was de pijn van het gezicht van de 50-jarige man uit Waverveen af te lezen. Terwijl ook zijn vrouw met wie hij na de steekpartij van 10 april in scheiding ligt in de rechtszaal zichtbaar verdriet had. Na het drama rond het overlijden van hun jongste zoon Frank vorig jaar, leidden de spanningen binnen het gezin dit voorjaar tot een nieuw dieptepunt.

V. stak met een mes in op zijn vrouw. Zij raakte daarbij gewond en ook haar man en hun tweede zoon liepen verwondingen op. De man verblijft sinds die dag in de cel, over de zoon ging het gisteren een groot deel van de tijd tijdens de eerste zitting in de verdrietige rechtszaak.

Want zijn vader wil dat hij gehoord wordt over wat vooraf ging aan de steekpartij. ,,Dit kwam niet vanuit het niets'', verwoordde advocaat Vincent Senczuk de gebeurtenissen. ,,Hier is heel veel meer gebeurd. Ze hebben heel veel meegemaakt samen'', zei hij doelend op onder meer hun overleden kind. ,,Het is van belang om te weten waar dit uit voortgekomen is.''

Ruzies

,,Ik ben nooit eerder met justitie in aanraking geweest, heb altijd normaal gefunctioneerd en ben normaal rustig'', zei V. Volgens hem 'kan het niet missen' dat buren hebben gehoord dat de ruzies van het echtpaar niet zelden hoog opliepen. ,,Ik was van slag door het overlijden van Frank'', zei de verdachte. Hevig geëmotioneerd probeerde hij de rechtbank ervan te overtuigen dat het horen van zijn andere zoon een goed beeld zou kunnen schetsen van de situatie in het gezin.

Quote

Ik was van slag door het overlijden van Frank

Verdachte Huibert V.

Maar gelet op de kwetsbaarheid van hun andere zoon ging de rechtbank niet akkoord met dat verzoek. Net als officier van justitie Gabriëlle Hoppenbrouwers vreesde de rechtbank 'een loyaliteitsprobleem' voor de zoon die zich tussen twee vuren (vader en moeder) in bevindt. Ook het horen van buren en het verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis wees de rechtbank af. Hierdoor blijft V. in ieder geval tot de inhoudelijke behandeling van de zaak eind september vastzitten. ,,We hebben nu nog geen duidelijkheid over u en hoe het met u gaat.'' Rapporten hierover zijn in de maak.

,,Dit familiedrama kent alleen maar verliezers'', verwoordde de officier het algemene gevoel in de rechtszaal, die in stilte weer leegliep.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden