Feyenoord-parkiet fluit 'Hand in hand kameraden'

VideoHet dierenasiel Reijerscop in Harmelen biedt tijdelijk opvang aan een 'verdwaalde Feyenoordfan'. Een gevonden valkparkiet kan het clublied van de Rotterdamse club 'Hand in Hand Kameraden' fluiten.

Slechts twee medewerkers van het asiel Reijerscop zijn tot nu toe getuige geweest van dit heuglijke feit, afgelopen maandag. Nadat de vogel, een gezond mannetje, was opgehaald uit Oudewater en daarna was binnengebracht. Sinds dit eenmalige optreden houdt de grijze parkiet, die de naam Hopper heeft gekregen, zijn snavel dicht.

Het Harmelense asiel heeft op Facebook een oproep geplaatst met daarbij het geluid van een vogel, die de bekende Feyenoord-hymne wel fluit. ,,Dit geluidsbandje is echter van internet gehaald,’’ geeft voorzitter Mechtild Stavenuiter van de stichting Dierenhulpverlening Woerden e.o. ruiterlijk toe.

Fan

Quote

Ik ging meezingen en zei: die komt uit Rotterdam

Yvonne de Vries

Voor Yvonne de Vries, een van de twee getuigen die de grijze valkparkiet het legendarische clublied heeft horen fluiten, is het duidelijk: de verdwaalde vogel is een Feyenoordfan. ,,Ik was samen met onze baliemedewerkster Leni na sluitingstijd nog iets aan het uitwerken. Ik begon te fluiten en de valkparkiet ook. Ik ging bij hem staan. Het was wel een bekend liedje, maar ik kende het niet. Leni kwam erbij staan en toen hoorden we opeens het deuntje van ‘Hand in Hand Kameraden’. Ik ging meezingen en zei: die komt uit Rotterdam. Dat moet wel.’’

Henk van der Meer is de vogelcoördinator van het asiel in Harmelen. De Woerdenaar is al ruim 30 jaar ornitholoog, waarvan zes jaar keurmeester bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBVV). Voor hem is het niet heel bijzonder wat Hopper heeft laten horen. ,,Van huiskamervogels kun je alles verwachten, ‘’ zegt hij nuchter.

Van der Meer maakte 3,5 geleden iets soortgelijks leuks mee. Toen met een muisparkiet. ,,De vogel was gevonden in Woerden en kwam uit Zoetermeer. Het beestje was handtam. Hij vloog vaak op mijn schouder en floot dan het liedje van Herman van Veen: Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk …’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
De parkiet in het Harmelense asiel zingt 'Hand in hand kameraden'. © Dierenhulpverlening Woerden

In samenwerking met indebuurt Woerden