Volledig scherm
De fietsen die bij De Terugwinning binnenkomen worden nagekeken en opgeknapt. Op de foto links Arjan Nihot, rechts werkmeester Rob Pol. © Rianne den Balvert

Fietsen stromen binnen na start goedendoelenactie in Woerden

Wie nog een ongebruikte fiets heeft staan, kan die in het kader van het Kinderfietsenplan van de ANWB inleveren bij de Stichting De Terugwinning aan de Utrechtsestraatweg in Woerden.

Quote

Vorig jaar hebben we 1000 fietsen verwerkt. Hiervan hebben we er 300 opgeknapt en kunnen leveren

Arjan Nihot

Die knapt ze op en doet ze via het Nationaal Fonds Kinderhulp cadeau aan kinderen, die zich geen fiets kunnen veroorloven. De Terugwinning doet dit jaar voor het tweede jaar mee aan het Kinderfietsenplan, dat al sinds 2015 landelijk wordt gehouden. Duizenden kinderen stapten al op de fiets.

Fietsen zijn voor kinderen vaak de enige manier om zich makkelijk te verplaatsen, aldus de ANWB. Voor één op de negen kinderen in Nederland is de aanschaf van een tweewieler veelal een te dure, onmogelijke uitgave, leert de praktijk.

Deze week is het Kinderfietsenplan begonnen en kwamen mensen uit Woerden en omgeving de eerste fietsen al inleveren bij het grote depot aan de Utrechtsestraatweg. Dit is de enige plek in het Groene Hart waar de bewoners hun tweewieler voor de arme kinderen kunnen inleveren.

,,Vorig jaar hebben we 1000 fietsen verwerkt. Hiervan hebben we er 300 opgeknapt en kunnen leveren’’, zegt Arjan Nihot, initiatiefnemer van De Terugwinning. Deze stichting begeleidt mensen naar de arbeidsmarkt.

Bakfiets

Volgens Nihot zijn alle fietsen meer dan welkom en hard nodig, omdat de vraag, afkomstig van gemeenten of maatschappelijk werk, nog steeds toeneemt. Er is een groeiende groep huishoudens of gezinnen die elke maand veel moeite heeft om rond te komen, aldus Nihot. ,,Voor hen doen we het. Daarom kunnen we iedere fiets gebruiken.’’

Helemaal welkom zijn bakfietsen. ,,Hier is een tekort aan. Er zijn veel bijstandsmoeders die een bakfiets heel goed kunnen gebruiken.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden