Filmtalent uit Harmelen vlogt op jongeren filmfestival in Griekenland

VideoOmdat de 17-jarige Pieter Lossie uit Harmelen een prijs won op het Nationaal Online Film Festival, is hij naar het jongeren filmfestival in Griekenland afgereisd. De scholier van het Minkema College deelt zijn belevingen op YouTube.

Lossie maakte twee jaar geleden al de animatiefilm Far Away en daar won hij afgelopen zomer de prijs mee. Het talent maakt gebruik van de zogenaamde ‘stop-motion techniek’, bekend door onder andere filmpjes als Buurman en Buurman of Shaun the Sheep. Hij werkte drie maanden aan het filmpje.

Volledig scherm
Pieter Lossie maakte een filmpje voor YouTube en won daarmee een prijs. © Rianne den Balvert
 1. Johan Derksen neemt het op voor Argon-trainer na racistische uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’
  Video

  Johan Derksen neemt het op voor Ar­gon-trai­ner na racisti­sche uitspraken: ‘Zou humor kunnen zijn’

  Johan Derksen heeft het vanavond opgenomen voor Argon-trainer Ron van Niekerk, nadat de voltallige spelersgroep van de Mijdrechtse eersteklasser besloot niet met hem door te willen gaan na racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd. ,,Het zou humor kunnen zijn. Er zijn mensen die hele cynische humor hebben”, zei Derksen in het programma Veronica Inside.
 2. Volledige spelersgroep Argon wil niet verder met trainer na racistische uitlatingen
  PREMIUM

  Volledige spelers­groep Argon wil niet verder met trainer na racisti­sche uitlatin­gen

  De volledige spelersgroep van Argon heeft besloten niet door te willen gaan met trainer Ron van Niekerk. De reden hiervoor zijn racistische uitlatingen van Van Niekerk tijdens een wedstrijd tegen de Amsterdamse club WV-HEDW afgelopen weekeinde. ‘Ga je wassen, zwarte lul’ zou een van de dingen zijn die de trainer heeft gezegd. De overgebleven spelers van de zaterdag-eersteklasser zijn met elkaar in gesprek gegaan en maakten vervolgens bij de technische commissie van de Mijdrechtse club bekend achter de zeven eerder gestopte spelers te staan.

In samenwerking met indebuurt Woerden