Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Frauderende medewerkster MBO Raad krijgt celstraf van 2 jaar

De 39-jarige Sabina de la F. die haar werkgever de MBO Raad in Woerden, heeft opgelicht, is vandaag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 2 jaar cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Haar echtgenoot Manuel M. krijgt 6 maanden opgelegd waarvan 3 voorwaardelijk. 

Het stel moet samen samen 225.000 euro terugbetalen aan de MBO Raad. Ook legde de rechtbank Sabine de la F. een 5 jaar durend beroepsverbod op.

De vrouw was in Woerden gedetacheerd als deskundige omdat zij met het systeem kon omgaan. Zij maakte slim misbruik van haar deskundigheid. Zij stuurde grote bedragen naar de bankrekening van haar tweede echtgenoot. Die was blij verrast en wist niet hem overkwam, maar hij betaalde tot nu toe slechts 3000 euro terug aan de MBO-Raad.

Jong kind

De vrouw is vaker veroordeeld. Ze liep zelfs in een proeftijd. Ze zorgt voor een jong kind, maar de rechtbank vindt alleen gevangenisstraf op zijn plaats. De la F. kreeg dezelfde straf als de er was geëist. De rechtbank was milder tegenover de echtgenoot, zodat die wel de zorg voor hun kind op zich kan nemen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden