Dit weekend is de Galecopperbrug weer volledig in gebruik
Volledig scherm
Dit weekend is de Galecopperbrug weer volledig in gebruik © Ton Borsboom/Rijkswaterstaat

Galecopperbrug gaat dit weekeinde weer helemaal open

De werkzaamheden aan de Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht verlopen zo spoedig dat verkeer mogelijk dit weekeinde al weer van de hoofdrijbaan gebruik kan maken. Rijkswaterstaat maakt één voorbehoud; het weer moet wel meewerken.

Het geklaag was de afgelopen weken niet van de lucht. Werkzaamheden aan de brug  maakten dat verkeer maar beperkt van de brug gebruik kon maken. Het leidde tot zeer lange files, vooral in de spits.

Voorspoedig

Rijkswaterstaat meldt vanochtend dat de werkzaamheden voorspoedig verlopen. De afgelopen weken is 24 uur per dag doorgewerkt aan het vervangen van de voegen. De zuidbrug heeft nieuwe voegovergangen gekregen die speciaal ontworpen zijn voor de Galecopperbrug. Hierdoor kan verkeer richting Arnhem ook in de toekomst vlot en veilig over de snelweg A12 bij Utrecht blijven rijden, aldus de wegbeheerder.

,,Als er zich geen tegenvallers voordoen, zoals heftige regenval, dan is de Galecopperbrug bij Utrecht weer volledig beschikbaar in het weekeinde van 2 en 3 november’’, meldt Rijkswaterstaat vanochtend vroeg.

Belijning

Tot zondag 10 november 2019 vinden er nog enkele afrondende werkzaamheden plaats, waaronder het terugbrengen van de oorspronkelijke belijning. Dit gebeurt tijdens een aantal nachtafsluitingen. Ook vervangt Rijkswaterstaat in deze periode zes zogeheten opleggingen onder de brug. Dit geeft geen hinder voor het weg- of scheepvaartverkeer.

Ook de komende jaren zijn er nog onderhoudswerkzaamheden nodig aan de Galecopperbrug, onder andere aan de voegovergangen van de noordbrug. Deze werkzaamheden moeten nog worden ingepland.

Werkzaamheden op A12 bij Galecopperbrug
Volledig scherm
Werkzaamheden op A12 bij Galecopperbrug © Rijkswaterstaat
  1. Ria (72) gaat ‘gewoon’ door met vrijwilligerswerk bij hospice, ondanks corona: ‘Ik voel me hier thuis’
    PREMIUM
    Vrijwilligers op leeftijd

    Ria (72) gaat ‘gewoon’ door met vrijwilli­gers­werk bij hospice, ondanks corona: ‘Ik voel me hier thuis’

    De helft van alle Nederlanders doet op een of andere manier vrijwilligerswerk. Van gastvrouw bij de schouwburg, tot koffiedame in het verzorgingshuis, materiaalman bij de club of toezichthouder bij het zwembad. Vanwege corona slaat bij veel ouderen de twijfel toe. Wel of niet aan de slag? Ria van Arnhem (72) is al 18 jaar vrijwilligster bij hospice De Mantelmeeuw in Woerden. Ondanks dat ze vanwege haar leeftijd in de risicogroep zit vanwege corona, werkt ze gewoon door.

In samenwerking met indebuurt Woerden