Volledig scherm
© Thinkstock

Gasunie: vervanging van leiding in Woerden 'spectaculaire klus'

De Gasunie is in Woerden langs de Molenvlietbaan bezig met een naar eigen zeggen 'spectaculaire' klus. Bij het gasontvangststation nabij bouwmarkt Gamma en veevoeder Arie Blok wordt een zogenoemd afsluiterschema compleet vervangen.

Het werk aan de leidingen zelf kost maximaal een week. Maar met al het voorbereidende en afrondende werk erbij zorgt ervoor dat de totale klus ruim zes weken in beslag neemt. Daarom is al vele weken intensief graafwerk rond de locatie te zien. Dit werk moet volgende week volledig zijn afgerond en tot een compleet nieuw afsluiterschema leiden.

"Het ziet er spectaculair uit'', zegt woordvoerster Ria Gorter. Op het station worden gasstromen bestuurd en kunnen deze ook worden afgesloten. Tijdens het werk gaat de gasleverantie aan huishoudens en bedrijven door noodmaatregelen gewoon door.

Gorter spreekt van een knooppunt van gasleidingen waarvandaan het gastransport aan regionale netbeheerder Stedin wordt overgeheveld. Ook nabij de spoorlijn en de A12 bij de hondenclub wordt tegelijkertijd gewerkt aan de gasleiding, die voor het eerst in 55 jaar wordt vervangen.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden