Volledig scherm
Kitten Beau. © Evelien van Wijk

Gedumpte kittens Brediuspark overleven het, op één na, niet

De acht pasgeboren kittens die in september in het Brediuspark in Woerden door een onbekende werden gedumpt, hebben het er niet goed vanaf gebracht. Kort na de vondst overleden zeven van de acht beestjes.

,,De oorzaak van overlijden is niet zeker”, vertelt Evelien van Wijk, vrijwilliger bij de Stichting Dierenhulpverlening Woerden. Zij kreeg de kittens tien weken terug binnen. De kittens zijn waarschijnlijk overleden doordat ze veel te jong bij hun moeder zijn weggehaald. ,,We wisten dat de kans groot was dat ze het niet zouden overleven, maar dat er dan zeven dood gaan, is wel een schok”, vertelt Van Wijk.

Na de eerste week overleed de eerste kitten. In de dagen daarna volgden er nog zes. ,,Het blijft altijd moeilijk om dit mee te maken. Ook al weet je dat het fout kan gaan.”

Er is echter nog wel een lichtpuntje in deze tragedie. Kitten Beau heeft het overleefd en is inmiddels elf weken oud. ,,De dierenarts had er een hard hoofd in, maar ze heeft het volgehouden”, zegt Van Wijk.

Achterstand

Het zwart-witte poesje heeft namelijk een flinke groeiachterstand opgelopen. Na zes weken had Beau het gewicht van een kitten van twee weken. ,,Ze heeft het goed ingehaald, want inmiddels weegt ze al bijna een kilo. Vanaf een kilo mogen we gaan inenten en chippen en is ze zover om geadopteerd te worden.”

Beau is er in ieder geval helemaal klaar voor. Ze is opgegroeid met kittens uit een ander nest en daardoor een heel sociaal beestje geworden. Stil zitten voor een foto zit er bijna niet in, want Beau heeft vaak speelse buien. ,,We hebben zelfs al iemand gevonden die haar wil adopteren, dus het komt helemaal goed met Beau”, zegt Van Wijk blij.

In samenwerking met indebuurt Woerden