Volledig scherm
De populier die in hevige wind het loodje legde op de Haardijk © AD Groene Hart

Geen nader onderzoek naar bomen op Haardijk na dodelijk ongeluk met fietser

Er komt geen nader onderzoek naar de bomen langs de Haardijk in Linschoten. Er zijn kort na het dodelijk ongeluk van anderhalve week geleden nog twee bomen gekapt. Daar blijft het bij, zegt de gemeente Montfoort.

Tijdens de harde wind van zaterdag 10 augustus, ging een grote populier om. Die viel om terwijl de 58-jarige Marcel Overbeek met zijn dochter daar juist fietste. De dochter bleef ongedeerd, maar haar vader werd geraakt en bezweek aan zijn verwondingen. De uitgerukte hulpdiensten konden weinig meer doen voor de onfortuinlijke Lopiker.

Er werd datzelfde weekeinde gezegd dat er een onderzoek zou komen naar de conditie van de andere populieren langs de Haardijk. Dat moest uitwijzen of de bomen ziek zijn en of het risico bestaat dat die bij een volgende harde wind of storm ook risico lopen af te breken.

Ziek

Dat uitgebreide onderzoek is toch niet nodig gebleken, zegt de gemeente nu desgevraagd. In het bewuste weekeinde zijn twee bomen gekapt die mogelijk risico zouden opleveren. Daar blijft het bij. ,,Het onderzoek toen geeft de gemeente geen aanleiding nader onderzoek te doen’’, zegt woordvoerster Rosita Driessen.

Eerder al had een woordvoerder van het Landgoed Linschoten, waar de Haardijk onder valt, laten weten in elk geval geen indicatie te hebben gehad dat de bewuste populier ziek was. ‘anders hadden we hem allang weggehaald’.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden