Volledig scherm
De Denmerikse brug in de N201 bij Vinkeveen. © Peter Bakker

Gemeente De Ronde Venen wil tunnel onder N201 bij Vinkeveen

De Ronde Venen is blij met het besluit van Gedeputeerde Staten de N201 niet te verbreden, maar wil dat er ook een oplossing komt voor een paar andere belangrijke knelpunten. Zoals die bij Vinkeveen.

De gemeente zou graag zien dat de drukke N201, die loopt tussen Hilversum en Amstelhoek, ter hoogte van Vinkeveen wordt ondertunneld, laat woordvoerder Robbert Wortel weten. De Ronde Venen ziet eveneens in de plannen te weinig de wens van de bewoners terug voor beter openbaar vervoer. ,, Ook willen we dat beter wordt gekeken naar de verkeersstromen op de kruisingen met de N212 en de opritten naar de A2'', aldus Wortel.

Duidelijkheid

Gedeputeerde Dennis Straat is blij dat er na jaren praten over de N201 eindelijk duidelijkheid is. ,,We hebben, na een intensief en zorgvuldig proces, duidelijkheid over de toekomst van deze belangrijke weg. Een toekomst waarin het verkeer beter doorstroomt, zonder dat de leefbaarheid in de kernen eromheen achteruit gaat, zonder het landschap en de prachtige natuur aan te tasten. We gaan nu het voorstel uitwerken en zo snel mogelijk knelpunten aanpakken."

De provincie wil wel de S-bocht bij Mijdrecht (Hofland) uit de weg halen en de aansluiting van de N201 met de A2 verbeteren. Hoe ze dat wil gaan doen, wordt dit jaar in overleg met de bewoners uitgewerkt.

De fractie Ronde Venen Belang (RVB) hield vorige maand nog een pleidooi voor een GGD-onderzoek naar de effecten van de diverse varianten voor de N201 op de volksgezondheid van de bewoners.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden