Volledig scherm
Verkeerssituaties op diverse plekken in Woerden worden veiliger gemaakt. © Marnix Schmidt

Gemeente Woerden maakt kruispunten nog dit jaar veiliger

Nog dit jaar worden de kruispunten Polderbaan/‘t Spaarne en Voltaweg/fietspad Boerendijk in Woerden aangepast en veiliger gemaakt. Dat laat wethouder Arjan Noorthoek weten. 

Quote

Het liefst zouden we alle problemati­sche verkeerssi­tu­a­ties doen. Helaas hebben we daar het geld niet voor

Arjan Noorthoek, Wethouder

Ook komen er twee passeerstroken op de Hazekade, extra fietsbeugels in de Havenstraat en de Nieuwstraat, en een vak voor links afslaand fietsverkeer dat van het station richting Singel gaat, net voor de Mandelabrug. Aansluitend op de werkzaamheden bij de Hollandbaan en de Waardsebaan wordt begin volgend jaar ook het kruispunt Waardsebaan met de Stromenlaan verbeterd.

De gemeente heeft twee ton beschikbaar gesteld om kleine maatregelen uit te voeren om de verkeerssituatie veiliger te maken of duidelijker te krijgen. Zo is bijvoorbeeld de fietsoversteek bij de rotonde Steinhagenseweg en de Beneluxlaan al aangepast en is er een zebrapad gekomen bij winkelcentrum Tournoysveld. 

,,Het liefst zouden we alle problematische verkeerssituaties doen’’, zegt wethouder Noorthoek: ,,Helaas hebben we daar het geld niet voor. Maar soms kan een kleine en relatief goedkope ingreep al veel verbetering geven.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden