Volledig scherm
Syntus Utrecht stopt met het scholierenvervoer van De Ronde Venen naar Gouda © Frans Kanters

'Gezinnen zitten met onredelijke kosten als vervoer naar Driestar stopt'

Gezinnen met meerdere kinderen krijgen te maken met onredelijke kostenstijging te maken als het directe busvervoer van De Ronde Venen naar het Driestar College in Gouda eind dit jaar stopt.

Dat zeggen de Tweede Kamerleden Eppo Bruins en Steineke van der Graaf (ChristenUnie) in vragen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) en minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs).

De directe buslijnen 646 en 647 van Syntus Utrecht voor de 150 scholieren verdwijnt. De treinreis naar Gouda pakt een stuk duurder uit. De Kamerleden hebben berekend dat het van 776 naar 1446 euro per leerling per jaar gaat. Ze pleiten voor het gelijktrekken van de tarieven. ,,Om ouders en leerlingen niet te confronteren met bijna een verdubbeling van de reiskosten.’’ 

Bruinsma en Van der Graaf roepen de bewindslieden op in overleg te treden met Syntus Utrecht, de NS en de provincie Utrecht.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden of Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Woerden