Volledig scherm
Bestuursleden van jongerensoos De Bijn achter de bar in Kamerik. © Rianne den Balvert

Goed nieuws voor jongeren de Bijn: de soos in Kamerik mag tot 02.00 uur open blijven

De vlag kan uit voor het jonge bestuur van de Kamerikse soos De Bijn. Na een periode van een maand waarin de soos zichzelf moest ‘bewijzen’, is nu de exploitatievergunning binnen: voortaan mag de ontmoetingsplek op vrijdag- en zaterdagavond tot 02.00 uur open blijven. ,,Het is afgelopen tijd prima gelopen’’, zegt bestuurslid Tijs van Schaik.

Halverwege mei besloot het gemeentebestuur dat de jongerensoos eerst maar eens moest laten zien dat zij de overlast voor de omgeving kon beteugelen. Dit na bezwaren uit de buurt. Het betekende dat de tent om 24.00 uur dicht moest. 

De algemene plaatselijke verordening van de gemeente Woerden is aangepast. ,,De schenktijden zijn nu voor jeugdsociëteiten met podiumfunctie tot 02.00 uur‘’, schrijft de gemeente aan het bestuur van De Bijn. 

Genoeg

Wethouder Arthur Bolderdijk zei eerder er van uit te gaan dat één maand genoeg is om te laten zien dat dit bestuur het kan. De periode waarin De Bijn om 24.00 uur moest stoppen met het schenken van alcohol ging op de eerste dag van juni in. In die periode werd ook gecontroleerd of het jongerencentrum zich aan de regeltjes hield.

Het bestuur is opgelucht en ziet haar inspanningen om de overlast te verminderen beloond. De Bijn had grote zorgen om de inkomsten. Maar een maand was te overzien, aldus het soosbestuur.

In samenwerking met indebuurt Woerden