Volledig scherm
Burgemeester Maarten Divendal serveert sandwiches aan Wiebe en Marijke van der Schaaf. © Marnix Schmidt

Gouden bruidsparen op de high tea bij burgemeester De Ronde Venen

Een glaasje wijn en een sandwich van burgemeester Maarten Divendal. Het overkomt je niet snel. Wiebe en Marijke van der Schaaf uit Mijdrecht genieten zichtbaar. De twee zijn dit jaar 50 jaar getrouwd. En dus zijn ze door Divendal uitgenodigd voor een high tea in het gemeentehuis van De Ronde Venen in Mijdrecht.

Ze zijn niet de enigen. Vanmiddag was de raadzaal gevuld met nog 52 bruidsparen die eveneens in de tweede helft van 1969 in het huwelijksbootje stapten. ‘Ook’, want naast de 92 die in die periode trouwden (niet iedereen had gehoor kunnen geven aan de uitnodiging), waren er in de eerste helft van dit jaar nog eens tientallen paren die in de eerste zes maanden van 1969 trouwden en voor de zomer al werden gefêteerd op een feestje met de burgemeester.

Wiebe en Marijke van der Schaaf leerden elkaar bijna vier jaar voor hun huwelijk kennen op een andere trouwerij, die van zijn broer. ,,En ik was een collega van zijn broer’’, zegt Marijke. Haar man knikt instemmend. ,,Je kunt in ons geval dus zeggen: van een bruiloft, komt een bruiloft.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden