Volledig scherm
Huldiging van het team in een kar door Vinkeveen. © hertha

'Gouden' Hertha-jeugdspelers gehuldigd in Vinkeveen

De 'gouden' jeugd van voetbalclub Hertha in Vinkeveen is zaterdagmiddag officieel gehuldigd voor hun prestaties afgelopen maand.

Het jongerenteam van Hertha ontving de gouden medailles, de prestige-schaal en de NK wisselbeker tijdens een toernooi op 11 juni. Zaterdag werden zij gehuldigd door burgemeester Maarten Divendal van de gemeente De Ronde Venen. De winnende ploeg werd op een kar achter een trekker door Vinkeveen gereden, onder luid applaus.

Nadat ze in de vroege ochtend van 11 juni poulewinnaar werden, streed Hertha met drie andere teams om het Nederlands kampioenschap. De halve finale werd gewonnen na penalty's. De finale tegen VVIJ werd een ware thriller, aldus de Vinkeveense club zelf. In de normale speeltijd was Hertha de bovenliggende partij, maar kon het overwicht niet in doelpunten worden uitgedrukt. Wederom drie penalty's moesten het verschil maken. Het leek gespeeld toen Hertha de laatste penalty miste, maar keeper Andy Theijsmeijer deed het onmogelijk geachte door ook de andere penalty te stoppen.

Hartstikke leuk

Zijn vader Marc is trots op hem: ,,Toch hartstikke leuk voor die jongens. Het is ze van harte gegund.'' Hertha schoot de negende penalty erin. Een speler van VVIJ nam te vroeg de aanloop en moest opnieuw aanleggen om te schieten. De Herthakeeper hield vervolgens deze penalty van VVIJ, waarna een heus Vinkeveens volksfeest losbarstte. Hertha kreeg de medailles, de schaal en de wisselbeker uitgereikt als Nederlandse kampioenen bij de JO15.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden