Volledig scherm
De brand bij diervoederbedrijf Arie Blok in Woerden zorgde voor veel rook. © AS Media

Grote brand bij Woerdens diervoederbedrijf geblust

De brand die maandagavond woedde in diervoederfabriek Arie Blok aan de Hoge Rijndijk in Woerden is kort voor middernacht volledig geblust. Hoe fors de schade in het pand is, kon een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht nog niet zeggen. ,,Collega's zijn nu nog bezig met inspecties in het gebouw.”

Hulpdiensten rukten massaal uit. Minstens 40 brandweerlieden, ook van buiten Woerden, waren bezig met blussen. De brand was flink opgeschaald, omdat aanvankelijk veel rook vrijkwam. Het vuur is vrijwel zeker ontstaan in een koelmachine op de begane grond en via een koker doorgeslagen naar hogere etages. Maar van een uitslaande brand was geen sprake. Er waren veel kijkers rond het pand aan de Hoge Rijndijk. Zij werden op behoorlijke afstand gehouden.

Hulp

Omstanders en ook omwonenden - direct om het gebouw staan maar enkele huizen - werden gewaarschuwd voor de rook. ,,Die was niet dik en zwart, maar stonk wel", aldus de woordvoerder van de veiligheidsregio. Op sociale media vroegen mensen zich af waarom geen NL Alert werd gegeven. ,,We hebben dat overwogen, maar de meeste rook ging over weilanden heen, dus vonden wij zo'n waarschuwing voor een fors gebied niet nodig.”

,,We hebben groot opgeschaald”, aldus de woordvoerder eerder op de avond. De Woerdense brandweer kreeg bij het blussen hulp van meerdere korpsen uit de omgeving, onder meer uit Harmelen en Zegveld.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden