Volledig scherm
Vlnr Adriaan Theeuwes, John de Goey, burgemeester Victor Molkenboer en Paul de Goey © Danielle Verweij

Grote graskaas brengt 9000 euro op voor Daan Theeuwes Centrum

Massaal kwamen Woerdense fijnproevers zaterdag naar het Kerkplein om boerenkaas te kopen voor het goede doel. Met pondjes en kilo's werd de grote graskaas tot aan de laatste kruimel aan de man gebracht, wat 4500 euro opbracht. Dit bedrag is nog eens verdubbeld door De Goey Kaas Holland, die de megakaas vorig jaar tijdens de Graskaasdagveiling bemachtigde. Hierdoor krijgt het Woerdense Daan Theeuwes Centrum een donatie van 9000 euro.

Het revalidatiecentrum, gevestigd aan de Polanerbaan, biedt intensieve therapie aan jongeren met ernstig, niet-aangeboren hersenletsel. Burgemeester Victor Molkenboer sneed de kaas aan met behulp van Adriaan Theeuwes van het Daan Theeuwes Centrum en John de Goey. Vrijwilligers hielpen met de verkoop van de kaas die werd omlijst door de wekelijkse Kaasmarkt.

De grote graskaas heeft een jaar lang gerijpt en werd in het kaaspakhuis wekelijks met de hand gekeerd. Het komt de smaak ten goede, zo bleek na het aansnijden. De Woerdenaren genieten nu thuis van een smeuïge, pikante belegen boerenkaas.

In samenwerking met indebuurt Woerden