Volledig scherm
Overval op coffeeshop © Egberts Media

Grote hoeveelheid geld buitgemaakt bij gewapende overval op coffeeshop in Woerden

Bij een gewapende overval vanochtend op de enige Woerdense coffeeshop De Steeg is een grote hoeveelheid geld buitgemaakt. De dader die een vuurwapen bij zich had, is er op een damesfiets vandoor gegaan. Hij is nog voortvluchtig. De politie heeft de hele dag onderzoek gedaan bij het verkooppunt van wiet aan Rietveld.

Ook zou politie vandaag onderzoek hebben gedaan in de woning en op het privéterrein rond het huis van eigenaar Leo de Bruin, meldt de De Bruin zelf. Hij zou, naar eigen zeggen, verdacht worden van het witwassen van zwart geld, vermoedt hij. ,,Maar ik heb niets te verbergen’’, is zijn stellige eerste reactie. Een woordvoerder van de politie kan de lezing van De Bruin echter niet bevestigen.

De gewapende overval op de coffeeshop aan Rietveld vond plaats rond half acht, aldus de politie. Volgens eigenaar De Bruin trof een medewerkster een onbekende man met bivakmuts aan in de coffeeshop. Hij bedreigde de medewerker met een vuurwapen. Toen een andere medewerker zijn collega te hulp schoot, maakte de man met muts zich met een groot geldbedrag op een damesfiets uit te voeten.

Rolluiken

De Steeg, aan de rand van Woerden, is goed beveiligd. Het pand heeft een alarminstallatie en rolluiken. Hoe de overvaller is binnengekomen, weet eigenaar De Bruin niet. De rest van de ochtend en middag is de coffeeshop afgezet geweest voor onderzoek van de politie.

Volgens eigenaar De Bruin is hij drie weken geleden zelf het doelwit geweest van inbrekers. Zij hebben toen uit zijn woning een aanzienlijke hoeveelheid contant geld meegenomen. De politie heeft toen uitgebreid onderzoek gedaan, meldt het slachtoffer. Een paar weken eerder deed de politie ook al een inval bij de woning van De Bruin, zegt hij. ,,Dat was naar aanleiding van een tip. Ze hebben toen niks gevonden.’’

De Bruin vermoedt dat naar aanleiding van de inbraak in zijn woning en de overval vanochtend op zijn coffeeshop de politie de pijlen op hem heeft gericht. De politie kan het verhaal van De Bruin in het belang van het onderzoek niet bevestigen, benadrukt een woordvoerder.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden