Volledig scherm
Rioolinspectie en schoonmaak. De schoonmaakploeg met zuiger en spuit. © Jacques Zorgman

Grote schoonmaak Woerdense riolen: verkeers- en geluidhinder

Een groot aantal Woerdense riolen wordt binnenkort geïnspecteerd en schoongemaakt. Dat gebeurt in opdracht van de provincie. De meeste van deze riolen liggen langs de provinciale wegen. 

De aannemer begint maandag met de werkzaamheden. Deze duren tot en met 6 maart en kunnen buiten de spits enige verkeershinder geven omdat de rijbaan wordt versmald. 

De inspectie vindt plaats langs de volgende wegen: Ingenieur Enschedeweg (N212) tussen de kruising met de provinciale weg (N401) in Kamerik en de kruising met Geestdorp (N198) in Woerden. Deze klus wordt uitgevoerd vanaf 27 tot en met 31 januari. Ook het riool aan Rietveld (N458) tussen de provinciegrens met Zuid-Holland en de Zegveldse Uitweg in Woerden wordt bekeken. 

Het doel van de inspectie is om inzicht te krijgen in de technische staat van de riolering zodat een onderhoudsplanning kan worden gemaakt. Tijdens de werkzaamheden versmalt de aannemer de rijbaan tussen 09.00 en 15.30 uur. Er is dan één rijstrook beschikbaar. Verkeersregelaars zijn aanwezig om het verkeer langs de werkzaamheden te leiden. De reinigingswerkzaamheden kunnen enige geluidshinder met zich meebrengen. 

In samenwerking met indebuurt Woerden