Volledig scherm
Het autowrak is op verschillende plaatsen in Nederland te spotten. © 112mediautrecht

Heb jij het autowrak langs de A12 bij Harmelen al gespot?

Het autowrak langs de A12 bij Harmelen ligt er met een reden: de Rijkswaterstaat hoopt met de vernielde auto aandacht te kunnen trekken van bestuurders voor de actie ‘nietvoorniX'. 

Rijkswaterstaat is bezig met de actie om bestuurders extra te attenderen op de rode kruizen die vaak gezien worden boven de snelweg. Deze kruizen worden vaak genegeerd. De actie heet dan ook #nietvoorniX. De X staat voor de rode kruizen die je ook boven de weg ziet.

De auto van weginspecteur Ton Veestra werd op 31 maart 2018 op de A4 aangereden door een vrachtwagen die door de afgekruisde rijbaan reed. De weginspecteur kwam zelf met de schrik vrij en raakte niet gewond. Om automobilisten en vrachtwagen chauffeurs te laten zien wat de gevolgen kunnen zijn wordt de zwaarbeschadigde auto op verschillende plekken in Nederland geplaatst deze week.

Vandaag staat de auto tot 22:00 uur op de parkeerplaats bij tankstation Hellevliet langs de A12 richting Den Haag bij Harmelen.

Bij de auto staat een oude praatpaal van de ANWB. Daar is het verhaal van drie weginspecteurs te horen. Ook hangt er een bord met het verhaal. Verschillende automobilisten kijken en luisteren wat er staat, ook collega’s van Rijkswaterstaat. 

In samenwerking met indebuurt Woerden