Heel jong Woerden bakt een groot succes

VideoPascalle Nederhof won vanmiddag de finale van Heel jong Woerden bakt. De veertien deelnemers moesten ieder een verjaardagstaart bakken en versieren. 

Heel jong Woerden bakt begon in november vorig jaar. De deelnemers met een Nederlandse, Syrische, Somalische, Marokkaanse of Turkse achtergrond konden zich de afgelopen maanden warmlopen tijdens vijf leuke workshops bij Woerdense professionals. Heel Jong Woerden bakt wil jongeren leren samenwerken en kennis maken met elkaars leven en gewoonten.

Kneepjes van het vak

In hun speciale Heel jong Woerden bakt-schorten hebben de jonge bakkers de afgelopen maanden de fijne kneepjes van het vak geleerd bij de Woerdense Patisserie Karit, de bakkerijafdeling van het Kalsbeek, Bij Roos op de Thee, bakkerij Versluis en restaurant Viviamo. Ze hebben geleerd chocoladetaart te maken, een high tea voor te bereiden, kapsel (een soort cakebeslag) en een hardewenertaartje te bakken, chocoladedesserts en een gestapelde taart te maken. Ze kwamen dus goed beslagen ten ijs voor de finale, die plaatsvond op de bakkerijafdeling van het Kalsbeek College.

Nederhof krijgt de eervolle titel ‘Beste jonge Meesterbakker van Woerden 2019’ én ze kreeg een cheque van 250 euro overhandigd.

Volledig scherm
© Optendrees Fotografie

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Woerden