Volledig scherm
Ter illustratie © Jan Belt

Het CDA in Woerden wil meer voorlichting voor ouderen over babbeltrucs

Het CDA in Woerden wil dat ouderen in de gemeente voorlichting krijgen over babbeltrucs. De fractie is geschrokken van een artikel in het AD. Hierin wordt gesproken over een plaag als het over het aantal senioren gaat die het slachtoffer zijn van babbeltrucs. Soms wordt door de daders zelfs geweld gebruikt. Uit schaamte wordt ook vaak geen aangifte gedaan. 

CDA raadslid Rumo van Aalst: ,,Je zal maar op je oude dag op dergelijke, lage wijze van je geld worden beroofd. Dat is heel triest.‘’ Het CDA wil van burgemeester en wethouders weten hoeveel Woerdenaren de laatste jaren aangifte van een babbeltruc hebben gedaan. Er zijn incidenten in Woerden bekend, maar in welke mate heeft deze plaag ook de gemeente Woerden bereikt, vraagt de partij het college. 

Seniorenorganisatie KBO-PCOB doet aan voorlichting over babbeltrucs en heeft ook een app met trucs tegen babbeltrucs. Het CDA vraagt het college of de gemeente een bijdrage kan leveren in de voorlichting aan senioren over babbeltrucs. Bijvoorbeeld door inzet van de gemeentelijke website en voorlichtingen tijdens bijeenkomsten van de wijk- en dorpsplatforms.  

Van Aalst: ,,Het zou mooi zijn als de gemeente kan helpen aan de bestrijding van deze plaag. Door slim voorlichting te geven bijeenkomsten waar senioren al aanwezig zijn. Bijvoorbeeld door voorbeeldverhalen te geven.‘’

Afhankelijk van de antwoorden komt het CDA hier in januari tijdens de bespreking van het integraal veiligheidsplan met de burgemeester op terug, kondigt de partij aan.

In samenwerking met indebuurt Woerden