Volledig scherm
© Funda

Het duurste huis van het Groene Hart is voor 7,5 miljoen euro van jou

De enorme villa aan de Groenlandsekade in Vinkeveen staat te koop voor 7,5 miljoen euro. Wie liever betaalt in Amerikaanse dollars moet zorgen voor 8.898,908 dollar. Maar dan krijg je ook heel wat terug.

Het huis telt 1100 vierkante meter woonoppervlakte en een inhoud van 4000 kubieke meter, verdeeld over vier verdiepingen, waar elf kamers te vinden zijn waarvan vier slaapkamers. Uiteraard is er ook een geklimatiseerde wijnkelder, zwembad, een historische ophaalbrug, een jachthaven voor vijf boten, en een parkeerterrein voor 25 auto’s. Uiteraard is er airco, zijn er marmeren vloeren, een fitnessruimte en het huis staat tegenover de villa waar enkele jaren geleden het televisieprogramma ‘Villa Morero’ is opgenomen.

Op Funda is te lezen dat het huis ook een helikopterlandplaats heeft, maar volgens verkopend makelaar Heleen Groen De Leijer van makelaardij Carla van den Brink, is dit niet zo. ,,Het ronde terras dat in de Plassen staat en met een steiger verbonden is aan het vaste land is geen helikopterlandingsplaats. Al is landen in het gras wel elijk.’’

Hong Kong

Het huis stond in 2013 ook te koop. Toen verkocht oud-doelman van FC Utrecht en zakenman Joop Leliveld de woning voor 6.850.000 euro aan de huidige eigenaars uit HongKong.

Dit enorme huis aan de Vinkeveense Plassen is niet het allerduurste huis van Nederland. Een snelle zoektocht op Funda toont acht huizen die duurder zijn met als duurste huis een villa in Aerdenhout goed voor 16.750.000 euro. En dan valt 7,5 miljoen weer erg mee. 

In samenwerking met indebuurt Woerden