Volledig scherm
Tot nu toe was BP exploitant van tankstation Bijleveld langs de A12 bij Harmelen. © Google Street View

Het 'duurste' tankstation van ons land staat met 24 miljoen langs de A12

Voor het tankstation Bijleveld langs de A12 bij Harmelen is bij een veiling het tot dusverre hoogste bedrag ooit geboden. De nieuwe eigenaar Total legde 24 miljoen neer. Een recordbedrag voor ons land, aldus deskundigen.

Tankstation De Andel aan dezelfde A12 bij Bodegraven-Reeuwijk is een goede tweede. Voor de exploitatie hiervan legde Shell deze week bij een veiling bijna 22 miljoen neer. Dit tankstation brandde drie jaar geleden volledig af en werd vorig jaar februari heropend.

Total mag het pompstation bij Harmelen 15 jaar exploiteren. Dat betekent dat Bijleveld helemaal verbouwd gaat worden. De afgelopen 15 jaar was BP de exploitant.

Concurrentie

Quote

Het is een goed tankstati­on met een goede omzet, maar er zijn wel betere

Chris van der Straaten, adviseur BETA

Sinds 2002 worden elk jaar wel tankstations langs snelwegen geveild, om er voor te zorgen dat er meer concurrentie komt. Deze openbare veilingen leveren de overheid de afgelopen jaren 150 miljoen op. Dit jaar kon hier een bedrag van 125 miljoen worden bijgeschreven.

Chris van der Straaten, adviseur van de Belangenvereniging Tankstations (BETA) noemt de 24 miljoen een ‘gigantisch’ bedrag.

In zijn ogen is het wel iets aan de hoge kant. ,,Het is een goed tankstation met een goede omzet, maar er zijn wel betere.’’ Zo lopen volgens hem de tankstations op wegen van en naar Amsterdam goed. ,,Er is geen lijst van best lopende pompstations, maar ik denk dat Bijleveld wel bij de top 20 zal zitten.’’

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden