Volledig scherm
Rowin van der Arend (rechts) en Arthur Langerak hielpen de motorrijder uit de sloot. © 112 Media Utrecht

‘Het was stuur omgooien en die motorrijder uit het water redden’

helden blikken terugZonder na te denken handelden Rowin van der Arend en Arthur Langerak, beiden 18 jaar, uit Zegveld toen ze gisteren een motorrijder in het water zagen rijden op de Rietveld (N458) bij Woerden. ,,Het was het stuur omgooien en hem redden.”

De motorrijder uit Rotterdam vloog uit de bocht, raakte een lantaarnpaal en belandde in de sloot. Van der Arend en Langerak reden het slachtoffer met de auto van de andere kant tegemoet en zagen het ongeluk zodoende voor hun ogen gebeuren. ,,Rowin zette meteen de wagen aan de kant en samen renden we naar de sloot”, zegt Arthur een dag na het ongeval. ,,De man was gelukkig bij kennis. Dat was fijn, want we konden zodoende gewoon met hem praten. Hij kon echter niet zelfstandig het water uit komen. Wij hebben hem op het droge gebracht, zijn natte kleren uitgetrokken en de ambulance gebeld. Het ging allemaal heel snel.”

Helden

De motorrijder werd met letsel aan zijn been meegenomen naar het ziekenhuis. Van het slachtoffer hebben ze nog niets vernomen. ,,Onze gegevens zijn genoteerd. We hopen nog iets te horen.” Of ze nu helden zijn? ,,Geen idee. We hebben veel positieve reacties gehad op social media. Iedereen zou dit toch doen?”

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

Volledig scherm
© 112 Media Utrecht

In samenwerking met indebuurt Woerden