Volledig scherm
PREMIUM
Bedrijfsleider Duncan (rechts) schenkt een gast bij. © Frank de Roo

Hier hebben ze nog altijd heimwee naar André Hazes sr.

Gouden PollepelDe Plashoeve - Reizen in de tijd blijft een illusie, maar de geest van de beroemde volkszanger waart hier nog steeds rond. Het gelijktijdig uitserveren van de voor- en de hoofdgerechten levert een cadeautje op.

Beoordeling
Voorgerecht 7
Hoofdgerecht 7,5
Nagerecht 7
Bediening 7,5
Sfeer 7
Prijs-kwaliteit 6,5

Praktisch
Adres: Baambrugse Zuwe 167, Vinkeveen.
Telefoon: 0294-291381.
Internet: plashoeve.com
Open: dagelijks voor lunch en diner van 12.00 tot 23.00 uur.

Afgerekend: € 93,75.

Tussenstand
1 Brasserie Springer Schoonhoven 8,9
2 Tante Kee Kaag8,5
3 't Haasje H’woude-Rijndijk 8,4 Janzen Woerden8,4 Buiten Eten+Drinken Gouda 8,4

Eindscore

7,0

Onze liefste, maar helaas totaal onvervulbare wens zou tijdreizen zijn. Om het hier te beperken tot tijdreiswensen op horecagebied: wat zouden we graag in het Amsterdamse Café Americain hebben gezeten op het moment dat Harry Mulisch weer eens liet omroepen: 'Telefoon voor de heer Mulisch!' Of op Cuba in bar El Floridita toen Ernest Hemingway er zijn favoriete daiquiri-cocktail bestelde. Of in De Plashoeve in Vinkeveen toen André Hazes sr. er zijn biertje dronk.

Vele jaren na dato strijken we daar neer op het terras. Binnen herinneren in het cafégedeelte nog een paar foto's en knipsels aan de beroemde stamgast, die om de hoek aan de Groenlandsekade een van de vele miljoenenvilla's bewoonde.

De menukaart omvat naast vele tapas enkele hoofd- en nagerechten. We besluiten drie tapas tot voorgerecht te bombarderen. De jongeman aan wie we dat voornemen kenbaar maken, kijkt bedenkelijk. Hij vermoedt dat drie tapas te veel van het goede is. En dus bestellen we twee tapas vooraf en daarna de hoofdgang.

Binnen een kwartier komen de tapas én de hoofdgerechten gelijktijdig ter tafel. Voordat we iets kunnen zeggen, heeft de andere kelner in de gaten dat er iets niet klopt en hij keert spoorslags terug naar de keuken met de hoofdgerechten. We nemen niet aan dat we deze schotels later opgewarmd terugkrijgen. Derhalve eindigen ze in de vuilnisbak.

In samenwerking met indebuurt Woerden