Volledig scherm
Woerden - Proefvaart met de nieuwe rondvaartboot de 'Story Boat' (Foto Marnix Schmidt) © Marnix Schmidt

Historisch vaartochtje weer mogelijk door Woerdense singel

Het kan weer, een historisch vaartochtje maken over de singel van Woerden. Vorig jaar stopte het Romeinse schip met rondvaarten, een jaar later stappen Carolien en Andrew de Ruiter in het gat. Met hun nieuwe ‘Story Boat’ verzorgen zij op afspraak historische rondvaarten door Woerden.

Burgemeester Victor Molkenboer en wethouder Arjan Noorthoek doopten gistermiddag het schip en wensten het een goede vaart. Die doop draaide uiteindelijk uit op een spontane slapstick act van twee collegeleden: pas na vier keer raakte de fles met een klap de boog van het schip en spatte hij uiteen.

De Story Boat is een samenwerkingsverband tussen Partyschip Sweet Caroline, Woerden Marketing, VVV Woerden, Gilde Woerden, Stadsmuseum en de gemeente Woerden.

Verhalenboot

,,Wij zijn super blij met deze samenwerking, ontzettend leuk om te doen’’, zegt Carolien de Ruiter. Zij is gastvrouw op het schip, haar echtgenoot Andrew is de schipper. ,,We kunnen hier vanuit de Haven alle kanten op varen. Dat maakt het voor ons ook interessant. Woerden ligt erg centraal’’, aldus Carolien, naar wie het schip genoemd is. Op deze plek meerde tot vorig jaar ook het Romeinse schip aan.

Vanaf vandaag kunnen er dus rondvaarten geboekt worden en worden de historische verhalen weer verteld door gidsen van het Gilde vanaf het water.

Samen met Woerden Marketing is het idee van de ‘verhalenboot’ ontstaan. Als leden van het Gilde aan boord historische verhalen verteld worden, vaart de boot rond als de Story Boat. Voorlopig wordt begonnen met een rondvaart van drie kwartier.

Het is de bedoeling dat op de Story Boat later ook andere arrangementen worden aangeboden, in combinatie met rondleidingen in het Stadsmuseum, door de stad en in het Kaaspakhuis. Bekeken wordt nog of er een vaste dag voor afvaarten door de Woerdense wateren komt. Het schip biedt plaats aan 35 mensen. Ook is er een toilet en een kachel aan boord. 

In samenwerking met indebuurt Woerden