Volledig scherm
© Rianne den Balvert

Hoe je mee kan discussiëren over de ontwikkeling van het Woerdens stationsgebied

Wie wil meepraten over de ontwikkeling van het stationsgebied in Woerden, is 29 januari welkom in de raadszaal.

Het stationsgebied in Woerden moet verbeterd worden. De komst van woningen op Middelland en in Snellerpoort geeft aanleiding om de bereikbaarheid voor fietsers, voetgangers en automobilisten te verbeteren. Ook wordt meteen gekeken naar de aanleg van het snelfietspad, de inrichting van openbare ruimten en eventuele nieuwe functies.

Om ideeën te verzamelen over de herinrichting hield de gemeente Woerden vorig jaar al een meedenkavond. Nu volgt een nieuwe bijeenkomst waarin belangstellenden hun mening mogen geven over verschillende scenario’s. 

Onder de naam ‘werkatelier’ is er 29 januari van 19.00 tot 21.00 uur een bijeenkomst in het gemeentehuis. Na een korte terugblik worden verschillende ontwikkelscenario’s voor het stationsgebied gepresenteerd. Daarna kunnen de aanwezigen in twee rondes feedback geven.

Wie de bijeenkomst wil bijwonen, moet zich voor 25 januari aanmelden op www.aanmeldenwoerden.nl. Bij veel aanmeldingen wordt een tweede bijeenkomst georganiseerd.

  1. Anno 2020 hebben we het over ‘kleinschalige initiatieven’ om de zorg een ‘beetje behapbaar’ te maken
    PREMIUM
    Column

    Anno 2020 hebben we het over ‘kleinscha­li­ge initiatie­ven’ om de zorg een ‘beetje behapbaar’ te maken

    Volgens Karel van Berk is het dé oplossing voor de vergrijzing: het Ouden Huis. 40 bewoners met een eigen huurwoning en veel zorgdragers in de buurt. Een gezellig initiatief dat eind dit jaar zijn deuren hoopt te openen in Bodegraven en ook in Snellerpoort een plek wil veroveren. Wegens de slechte nasmaak zou ik niet durven om het te vergelijken met een bejaardentehuis, dat was namelijk een plek waar je nog niet dood gevonden zou willen worden. Nee, anno 2020 spreken we van ‘kleinschalige initiatieven’ om de ‘toenemende zorgvraag’ een ‘beetje behapbaar’ te maken.

In samenwerking met indebuurt Woerden