Volledig scherm
De brandweer was druk met de brand in de achtertuin © Egberts Media

Hoge vlammen uit Woerdense achtertuin

Metershoge vlammen vanuit een achtertuin aan de Veldbloemenlaan in Woerden vannacht. Rond 03.00 uur ontstond er brand in een schuur. De buurman van de getroffen bewoners zei: ,,De vlammen kwamen al boven het dak uit toen ik het zag.‘’

Hij belde 112 en probeerde de bewoners van de woning te bereiken. De brandweer kwam met spoed ter plaatse om de brand te blussen. De brand sloeg metershoog de lucht in en greep wild om zich heen.

De brandweer heeft een gasfles gekoeld en de brand geblust. Ze hebben kunnen voorkomen dat de brand naar de woning kon verspreiden.

Elektrische auto

Het meubilair in de tuin vloog ook in brand. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan.

De naastgelegen schuren raakten net als de tuinen zwaar beschadigd, de schade is enorm. Het lijkt erop dat de aanliggende schuren zo zwaar beschadigd zijn dat er nieuwe geplaatst moeten worden. In een naastgelegen schuur stonden een elektrische auto en twee fietsen, deze zijn er door de eigenaar uit gehaald voordat de brandweer er was. De bewoners kwamen later de schade opnemen, het lijkt erop dat de inhoud van de schuren door de hitte verloren zijn gegaan.

In samenwerking met indebuurt Woerden