Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © john de pater

Hondenbelasting loopt op laatste benen

Montfoort heeft de hondenbelasting afgeschaft, maar in De Ronde Venen en Oudewater en Woerden heft de gemeente, tegen de trent in het Groene Hart in, nog steeds belasting op de trouwe viervoeter, al heeft Woerden de hondentax vorig jaar wel gehalveerd.

Quote

Het is een onzinbelas­ting

Guus Elkhuizen

Met de verkiezingen in zicht grijpen overal in Groene Hart partijen hun kans en krijgt het schrappen van de door velen verfoeide belasting een plek in de verkiezingsprogramma’s. Zoals bijvoorbeeld in De Ronde Venen gebeurt bij de Nieuwe partij EEpomp en bij Inwonersbelangen in Woerden. Lijsttrekker Hendrie van Assem van die partij zag een poging om de tax af helemaal af te schaffen in december nog stranden. ,,Dat zou te veel kosten, werd gezegd. Ik geloof dat er met die halvering nog 60.000 euro binnenkomst. Maar als je kijkt naar de kosten van de ambtelijke inzet, vinden we eigenlijk dat het innen geen zin meer heeft.’’

Nieuwkoop en Kaag en Braassem hebben de hondenbelasting ook al afgeschaft. Bodegraven-Reeuwijk volgt volgend jaar. In Nieuwkoop gebeurde dat op voorspraak van Samen Beter Nieuwkoop. Wethouder Guus Elkhuizen van die partij. ,,Het is een onzinbelasting. Ook als je kijkt naar hoe die belasting is ontstaan."

In samenwerking met indebuurt Woerden