Volledig scherm
De stand van de Meiden van Breuren die ook op de Havendagen van Woerden te zien is. © Meiden van Breuren

Hulp gezocht voor plakklus bij nieuwe Sofa van Woerden

Woerdenaren kunnen hun steentje bijdragen aan een ‘zitje’ in het vernieuwde Westdampark. Het is een initiatief van de Meiden van Breuren. Degenen die straks de mozaïeksteentjes komen helpen plakken, is welkom, zegt Margreet Ligthart. Maar eerst moet er geld ingezameld worden.

Voordat er daadwerkelijk geplakt kan worden, moet er wel veel geld ingezameld worden, zegt Margreet Ligthart. De Meiden hebben ongeveer 23 mille nodig om de steentjessofa in het Westdampark voor elkaar te krijgen. De gemeente heeft al een donatie toegezegd. De Meiden van Breuren zijn met een opvallende stand komende tijd vaak te zien in de stad. Zaterdag 15 juni al tijdens de Havendagen in Woerden. 

Steentjes

In de kraam tijdens de Havendagen zijn onder meer steentjes te koop. De opbrengst hiervan komt ten goede aan aan het sofaproject van de Meiden van Breuren. 

De bedoeling van de sofa is om ‘heel Woerden te verbinden en een plek met een monumentale waarde te creëren’, licht Ligthart toe. De half ronde bank komt ter hoogte van de Watertoren, uitkijkend op de Zandwijksingel.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden