Volledig scherm
Vier grote stenen liggen sinds kort op de hoek van de Wagenstraat met de Rijnstraat. © Femke Rodenburg

‘Hunebedden’ gesignaleerd in Woerden

In de Woerdense Rijnstraat liggen opeens vier grote keien. Navraag bij de gemeente maakt duidelijk dat de ‘hunebedden’ niet zijn aangespoeld vanuit Drenthe. ,,Het is een proef”, laat de woordvoerder weten.

Quote

De keien zijn zo neergelegd dat fietsers er tussendoor kunnen

Gérold Borsboom, woordvoerder gemeente Woerden

Op de hoek van de Rijnstraat met de Wagenstraat zijn donderdag vier grote stenen neergelegd. De keien liggen verspreid over de straat.  Volgens gemeentewoordvoerder Gérold Borsboom hebben de stenen meerdere functies.

,,Ze moeten de hoek beter af kunnen schermen”, legt hij uit. ,,Er ontstonden nog wel eens opstoppingen, omdat automobilisten er even kort parkeerden als ze de Rijnstraat niet in konden vanwege de omhoog staande paal. Bijvoorbeeld om even snel ergens een pakketje te halen.” Deze geparkeerde auto's zorgden regelmatig voor opstoppingen, waardoor ook fietsers er niet meer langs konden. ,,De keien zijn zo neergelegd dat fietsers er tussendoor kunnen.”

Ook moeten de stenen voorkomen dat er afval op straat wordt neergelegd. ,,Er lagen nog wel eens vuilniszakken en glaswerk naast de containers.”

Het neerleggen van de stenen is gebeurd in overleg met winkeliersvereniging Stadshart. Hoe lang de proef duurt, is nog onduidelijk.

De inrichting van de Rijnstraat is al jarenlang een veelbesproken onderwerp in Woerden. Nadat de winkelstraat in 2015 werd ingericht volgens het principe ‘shared space’, waarbij alle weggebruikers de straat moeten delen, werden al talloze aanpassingen gedaan. Zo kwam er een zakpaal om auto's te weren en werden er bloembakken geplaatst ter aankleding van de straat. Toch blijft de inrichting van de winkelstraat en de veiligheid en gebruiksvriendelijkheid ervan een onderwerp van discussie.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

  1. Nick, Fleurtje, Irina en Guus leggen vandaag hun werk neer: ‘Als wij fouten maken, kan iemand doodgaan’
    PREMIUM

    Nick, Fleurtje, Irina en Guus leggen vandaag hun werk neer: ‘Als wij fouten maken, kan iemand doodgaan’

    Voor het eerst in 26 jaar leggen verpleegkundigen van verschillende afdelingen in het St. Antonius-ziekenhuis in Nieuwegein, Leidsche Rijn en Woerden vandaag deels het werk neer. Ze strijden voor een betere cao, een hoger salaris, vermindering van de werkdruk en een betere balans tussen werk en privé. Wij spraken met vier stakers: Nick, Fleurtje, Irina en Guus. „We krijgen niet betaald naar de verantwoordelijkheden die we hebben: als wij fouten maken, kan iemand doodgaan.”

In samenwerking met indebuurt Woerden