Volledig scherm
In Woerden zijn vorig jaar net iets meer jongens dan meisjes geboren. © ANP

Iets meer jongens dan meisjes geboren in Woerden

Van de 585 baby's die in 2017 zijn geboren bij verloskundigenpraktijk Uitgerekend Woerden, is iets meer dan de helft een jongetje. In totaal werden er door cliënten van de praktijk 294 jongetjes op de wereld gezet en 291 meisjes. 

In 2016 waren de meisjes nog in de meerderheid met 280 tegen 278 jongens. Het totaal aantal baby's lag toen met 558  baby's 27 kinderen lager. 

Quote

Naud, Luuk en Sofie meest gegeven babynamen in Woerden en omgeving

Uitgerekend Woerden begeleidt zwangere vrouwen uit de gemeenten Woerden, Montfoort en Oudewater. De kinderen werden -stil en levend- thuis, in het geboortecentrum en in ziekenhuizen in de regio geboren. Sommige vrouwen stonden de hele zwangerschap en bevalling onder controle van de verloskundigenpraktijk en anderen ontvingen alleen zorg in hun kraambed.

De verloskundigen zagen ook een trend in de babynamen. Voor jongens bleken Naud (of Naut/Naud) en Luuk (of Luc) het meest populair. Beide namen werden zes keer gegeven. Voor meisjes is Sofie (of Sophie/Sophia) met zeven keer het meest in trek in Woerden en omgeving. 

Voor Woerdense zwangeren die deze maand zijn uitgerekend wordt het nog spannend waar ze bevallen. Nog tot en met volgende week donderdag kan er bevalen worden in het ziekenhuis en geboortecentrum in Woerden. Daarna moeten de verloskundigen met de aanstaande moeders naar het nieuwe Moeder-Kindcentrum in Leidsche Rijn.

In samenwerking met indebuurt Woerden