Volledig scherm
Schaatsplezier in het stadshart © Sylvia van Halm

IJsbaan op Kerkplein in Woerden keert terug

Volgende maand kan weer geschaatst worden in het Woerdense stadshart. Voor het negende jaar ligt er straks op het Kerkplein een ijsbaan. 

De baan wordt een heel stuk groter dan vorig jaar. De ijsbaan in hsrtje Woerden gaat open op vrijdagavond 7 december en sluit op zondag 6 januari.

De baan is betaald door de Woerdense Rotaryclubs. Die wil met name de Woerdense jeugd tot en met 12 jaar een aantal uren ijsplezier bezorgen. De basisscholen worden uitgenodigd om tijdens schooltijden gratis met hun klassen te komen schaatsen.

Kaartverkoop

Buiten de schooltijden is de ijsbaan, na betaling van entree, toegankelijk voor jong en oud. Kaartverkoop en schaatsverhuur vinden plaats vanuit een tent op het Kerkplein tegenover Breuren.

Er staat rondom de ijsbaan net als vorig jaar weer van alles op het programma, zoals de populaire curlingwedstrijden. Die worden ook dit jaar weer georganiseerd door de JCI Het Groene Hart. De curlingcompetitie was na het grote succes van vorig jaar dit jaar binnen tien uur helemaal volgeboekt. Maar er kan nog wel vrij gecurled worden.

In samenwerking met indebuurt Woerden