Volledig scherm
De bekraste Mercedes heeft een nieuwwaarde van 217.000 euro. © Marlies Wessels

'Ik had liever gehad dat mijn Mercedes was gestolen’

Woest zijn ze, de bewoners van ondermeer de Patrijzen-, en Turelurenlaan in Vinkeveen. Hun auto is in de nacht van zaterdag op zondag door onbekenden bekrast.

André Peul baalt stevig van de beschadigingen. Hij heeft een hele bijzondere auto: een zwarte Mercedes S580 coupé met ledlampen van Swarowski.-kristallen. Nieuwwaarde 217.000 euro. Speciaal geïmporteerd uit Duitsland.

Zuinig

Van dit type rijden er slechts drie rond in ons land, weet Peul. De Vinkevener is dan ook terecht heel zuinig op zijn glimmende bolide.

Maar als hij mocht kiezen, had de bewoner van de Patrijzenlaan liever gezien dat zijn trots was gestolen in plaats van dat de motorkap over de hele breedte was bekrast.

In het eerste geval had Peul via de verzekering het geld voor zijn auto teruggekregen. Nu laat hij de zwarte motorkap overspuiten. Geschatte kosten: 1000 euro. Peul betaalt de rekening uit eigen portemonnee. ,,Wanneer ik het via mijn allriskverzekering doe, raak ik een groot deel van mijn no claimkorting kwijt. Ik rij al 15 jaar schadevrij.’’

Onverlaten hebben niet alleen de luxe auto van André toegetakeld. Ook die van zijn vrouw Renate en, voor zover bekend, 15 andere bewoners van onder meer de Partijzen-, Tureluren-, Futen- en Plevierenlaan, waaronder busjes en een Porsche.

Aangifte

De politie heeft alle slachtoffers opgeroepen aangifte te doen. Dat hadden gistermiddag zes slachtoffers gedaan.

De auto van Renate Peul is ook een zwarte Mercedes. Die stond dezelfde nacht naast die van haar man op de parkeerplaats voor de woning. ,,Ik heb hem nog maar vier maanden,’’ zegt ze sip.

André was zondagmorgen met zijn auto naar het werk gegaan. Hij had de kras in eerste instantie nog niet gezien. Toen hij ‘s avonds terug kwam, ontdekte hij pas dat hij slachtoffer was. ,,Mijn hart stond letterlijk stil. Ik was behoorlijk boos.’’

Lawaai

Het echtpaar Peul heeft zaterdagnacht wel lawaai van jongeren gehoord. André is gisteren direct begonnen om camera’s aan de buitenkant van zijn hoekhuis op te hangen. Aan de voor-, zij- en achterkant. Dit gaat hem niet nog een keer overkomen, benadrukt de Vinkevener.

De motorkap van een grijze Porsche van een buurman van een paar huizen verderop is eveneens ontsierd door een grote kras in de metalen lak.

De zoon van de eigenaar, die anoniem wil blijven, baalt eveneens als een stekker. Zijn witte Citroën is evenmin bespaard gebleven. ,,Ik snap het niet. Waarom maak je spullen van een ander kapot?,’’ vraagt hij zich hardop af. ,,Het is geen doelbewuste actie geweest. Ze zijn denk ik met een sleutel langs een rijtje auto’s gegaan.’’

In onder meer de Patrijzenlaan hangen camera’s. De politie kijkt deze de komende dagen uit om te zien of de daders hier op staan. 

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden