Volledig scherm
Euro's © ANP

In deze plaatsen van het Groene Hart wonen de meeste miljonairs

Alphen telt het hoogste aantal miljonairs van het Groene Hart. 700 huishoudens hebben een vermogen van minstens één miljoen euro.

Als gekeken wordt naar het percentage miljonairs ten opzichte van het totaal aantal huishoudens in die gemeente bungelt Alphen met 1,5 procent bijna onderaan de lijst.

Op de ranglijst staan De Ronde Venen en Krimpenerwaard met elk 600 huishoudens op een gedeelde tweede plaats. Bodegraven-Reeuwijk en Woerden tellen er elk 500. Zuidplas heeft er 400, Gouda, Kaag en Braassem en Nieuwkoop 300. Montfoort, Oudewater en Waddinxveen sluiten de rij met ieder 200.

De lijst ziet er anders uit als gekeken wordt naar het percentage miljonairs ten opzichte van het aantal inwoners. Dan staat Oudewater met 3,9 procent op de eerste plaats, gevolgd door De Ronde Venen met 3,6 procent. Op de lijst staan verder achtereenvolgens Bodegraven-Reeuwijk (3,5 procent), Montfoort (3,3), Kaag en Braassem (3,0), Nieuwkoop (2,9), Zuidplas, Krimpenerwaard en Woerden (2,4), Waddinxveen (1,7), Alphen (1,5) en hekkensluiter is Gouda (0,8).

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit het Groene Hart?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden