Volledig scherm
De verhuizing van het tijdelijke stadhuis naar het nieuwe gemeentehuis is in volle gang © Gemeente Woerden

In juni feest rond nieuw gemeentehuis Woerden

UPDATEHet nieuwe gemeentehuis van Woerden wordt woensdag 12 juni officieel geopend. Drie dagen later is er een publieksfeest. De officiële opening wordt die woensdag verricht door de Commissaris van de Koning, Hans Oosters.

Voor Woerdenaren kan het gebouw aan de Blekerijlaan dan al vertrouwd zijn. Na de verhuizing – vandaag en morgen - van het tijdelijke stadhuis naar het gerenoveerde complex kan het publiek er vanaf komende vrijdag al terecht. Het programma van het ‘open huis’ op zaterdag 15 juni waar iedereen welkom is, wordt later bekendgemaakt.

Morgenavond is de eerste bijeenkomst van de gemeenteraad in de raadzaal van het nieuwe gemeentehuis. De raad heeft dan een gesprek met een delegatie van het St. Antonius ziekenhuis over het aantal operaties/dagbehandelingen in de Woerdense vestiging. De raad krijgt daarna een rondleiding door het nieuwe gemeentehuis.

Energielabel

De gemeente zegt dat het nieuwe, gasloze en goed geïsoleerde gemeentehuis het bijna hoogst haalbare energielabel heeft gekregen. Het energielabel wordt toegekend op basis van uitgebreid testen. Zo wordt gemeten hoe luchtdicht de gevels zijn en hoe goed de zonnepanelen presteren. 

Het label zegt daarmee iets over de kwaliteit van het gebouw, aldus de gemeente vandaag. ,,De opdracht was om een score van minimaal A+ te bereiken. Dit label, A+++ is bijna het hoogst haalbare voor een gerenoveerd gebouw. Daarbij zijn de jaarlijkse kosten gelijk gebleven. Het beheer, onderhoud en de afschrijving kosten de gemeente jaarlijks evenveel als bij het oude gebouw het geval was.’’

In samenwerking met indebuurt Woerden