Volledig scherm

Inbraak Dies Groot Fotografie Woerden: 'Het alarm stond er gewoon nog op'

UpdateDe politie heeft vannacht een grote zoekactie gehouden nadat er ingebroken werd in een winkel aan de Nieuwstraat in Woerden. De mogelijke verdachte is ontkomen. 

Nietsvermoedend kwam Dies Groot vanmorgen bij zijn fotozaak in de Nieuwstraat aan. Door de kapotte winkelruit en glasscherven op de grond, zag de fotograaf meteen dat het mis was. ,,Ik heb vannacht gewoon geslapen en ben niet gebeld of heb dat niet gehoord.”

Lieke van Dijk en Tom Megens, die schuin boven de winkel wonen, zaten wel rechtop in bed ‘s nachts. ,,Om 3.10 uur hoorde we keihard glasgerinkel en hebben we meteen 112 gebeld”, vertelt Van Dijk. Megens: ,,Er is al twee keer navigatie uit mijn auto gestolen dus we zijn op ons hoede.”

Volgens het jonge stel was de politie er razendsnel en kon een overbuurvrouw van de winkel de agenten vertellen dat de inbreker richting het Westdampark was vertrokken.

Politiehelikopter

Agenten zagen in de verte een mogelijke verdachte wegrennen en hebben met behulp van een politiehond en -helikopter het park doorzocht. ,,Helaas is er niemand meer aangetroffen”, laat een politiewoordvoerster weten.

Van Dijk en Megens hebben nog een uur in de nachtelijke kou voor de winkel gewaakt. ,,Op verzoek van de politie om sporen veilig te stellen en te voorkomen dat er nog meer spullen weggehaald zouden worden”, legt Van Dijk uit.

Welke spullen er precies gestolen zijn uit de winkel, is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat de inbreker niet binnen is geweest. ,,Het alarm stond er gewoon nog op”, vertelt Groot.

Tweedehands

Door eerst de etalageruit in te slaan en daarna de ruiten van een vitrine die binnen stond, heeft de inbreker foto-accessoires mee kunnen nemen. Groot: ,,In de vitrine lagen wat objectieven en andere fotoaccessoires, allemaal tweedehands.”

Nel Bakker-Rietkamp, eigenaresse van de naastgelegen Wasserette de Knijper heeft haar camerabeelden al bekeken, maar daar niks op kunnen ontdekken. ,,We slapen pal boven Dies zijn winkel, maar hebben vannacht helemaal niets gehoord.”

Volledig scherm

In samenwerking met indebuurt Woerden