Volledig scherm
De politie heeft tevergeefs geprobeerd om de inbrekers in Mijdrecht te pakken te krijgen. © Petershotnews.nl

Inbrekers ontsnappen na achtervolging in Mijdrecht

Drie mannen hebben vanavond in meerdere woningen aan de Steven van Rumelaerstrat ingebroken. De politie heeft tevergeefs geprobeerd om de verdachten te pakken te krijgen.

De drie mannen werden rond 19.00 uur tijdens het inbreken betrapt. De daders sloegen vervolgens de achterruit van een woning aan diggelen, doken de sloot in en sloegen te voet op de vlucht.

Helikopter

Eén van de slachtoffers twijfelde geen moment en rende met een getuige achter de mannen aan richting het Proostdijlaantje. Daar verloren zij de inbrekers uit het oog.

De politie was snel en massaal ter plekke en zette de omgeving af. Met een politiehond en helikopter werd tevergeefs naar het drietal gezocht.

Kinderportemonneetjes

De woningen van de slachtoffers zijn totaal overhoop gehaald. Daarnaast zijn er kinderportemonneetjes gestolen, is er een spaarvarken leeggeroofd en hebben de daders een laptop gestolen. Het is niet bekend of er nog meer spullen zijn gestolen.

De politie doet uitgebreid onderzoek in de woningen en stelt sporen veilig. Er is ook een Burgernetbericht met een signalement verspreid. Dit heeft niets opgeleverd. De politie vraagt getuigen om zich te melden.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Woerden en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Woerden