Een Nederlandse passagier van het cruiseschip de Westerdam arriveert op Schiphol. In Nederland is nog geen besmetting met het coronavirus geconstateerd. Veel mensen slaan echter wel mondkapjes in, ook in het Groene Hart.
Volledig scherm
PREMIUM
Een Nederlandse passagier van het cruiseschip de Westerdam arriveert op Schiphol. In Nederland is nog geen besmetting met het coronavirus geconstateerd. Veel mensen slaan echter wel mondkapjes in, ook in het Groene Hart. © ANP

Inwoners Groene Hart massaal op zoek naar middelen tegen coronavirus: ‘De mondkapjes vliegen de deur uit’

Met recente besmettingen in Italië en Duitsland komt het coronavirus steeds dichterbij. Inwoners van het Groene Hart beginnen zich zorgen te maken en zijn massaal op zoek naar middelen om besmetting te voorkomen. ,,De mondkapjes vliegen de deur uit."

In Apotheek Rond in Gouda is de vraag naar mondkapjes 'enorm'. ,,Sinds de bekendmaking van een besmettingsgeval in Duitsland is er een run op gekomen", vertelt medewerkster Karin, die een nieuwe lading met mondkapjes de deur uit ziet vliegen. ,,We hebben woensdagochtend twintig mondkapjes binnengekregen. Tegen het einde van de ochtend was de voorraad er al weer bijna doorheen."

In samenwerking met indebuurt Woerden