Kanis - Het tijdelijke fietspad langs het Oortjespad bevalt zo goed dat het permanent blijft liggen (Foto Marnix Schmidt)
Volledig scherm
PREMIUM
Kanis - Het tijdelijke fietspad langs het Oortjespad bevalt zo goed dat het permanent blijft liggen (Foto Marnix Schmidt) © Marnix Schmidt

Inwoners houden van het tijdelijk fietspad langs Oortjespad en willen het niet kwijt

Het fietspad langs het Oortjespad wordt veel gebruikt maar is eigenlijk van tijdelijke aard. Dat zouden de inwoners van Kanis graag anders zien. Zij pleiten voor een permanent fietspad langs het smalle Oortjespad. Veel veiliger, zeggen zij.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Woerden