Volledig scherm
© ANP XTRA

Inwoners Oudewater tevreden over (jeugd-)zorg

Inwoners van Oudewater zijn tevreden over de hulp en ondersteuning die zij krijgen vanuit de Wmo en de Jeugdwet. Dat blijkt uit een onderzoek, dat bureau ZorgfocuZ verrichtte in opdracht van de gemeente. 

Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat de uitkomsten goed zijn voor de gemeente en zelfs op sommige onderdelen flink zijn verbeterd. Oudewaternaren die zorg ontvingen vanuit de Wmo en de Jeugdwet zijn gevraagd naar hun tevredenheid over verschillende onderdelen van die zorg. De uitkomsten van dit zogeheten cliëntervaringsonderzoek zijn positief. Zo geeft 85 procent van de respondenten geeft aan dat zij zich beter redden door de ondersteuning vanuit de Wmo. Bij het onderzoek naar de jeugdzorg is 96 procent van de respondenten het erover eens dat het door de hulp beter gaat op school, het werk en de dagbesteding. ,,We worden gehoord en er wordt meegedacht’’, reageert één van de ondervraagden.

De ervaringen met het Stadsteam zijn eveneens positief. Zo geeft 90 procent van de respondenten aan dat er in het gesprek samen met de medewerker naar oplossingen werd gezocht. Ook over de geleverde zorg en begeleiding zijn inwoners van Oudewater positief. Ze geven de ondersteuning gemiddeld een 8 (Wmo) en een 8,1 (Jeugd). Als minpunt worden de personeelswisselingen genoemd; het is niet prettig om geregeld met verschillende personen te maken te hebben.

Ruimte voor verbetering

Wethouder Walther Kok is blij met de uitkomsten: ,,Grote tevredenheid van cliënten is ook een enorme stimulans voor ons als bestuur en voor onze medewerkers”. Toch is er nog ruimte voor verbetering, meent de gemeente. Wethouder Bob Duindam (verantwoordelijk voor onder andere de jeugdzorg): ,,Het is verheugend dat de jeugdzorg in Oudewater positief gewaardeerd wordt. Tegelijkertijd zien we dat weinig jongeren kunnen stoppen met de zorg die zij krijgen.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Woerden en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Woerden